Home > Sa ne simtim bine > Un alt mod de a privi expresia “gandeste pozitiv”

Un alt mod de a privi expresia “gandeste pozitiv”

Un alt mod de a privi expresia “gandeste pozitiv”

Banuiesc ca de multe ori ati auzit in viata ca secretul unei vieti fericite este acela sa ganditi pozitiv. Am auzit si eu de multe ori acelasi lucru, mai toate cartile motivationale repeta aproape obsesiv indemnul “gandeste pozitiv”. Usor de zis, greu de pus in practica – iarasi din proprie experienta. Bantuit de atacuri de panica interminabile, de episoade depresiv anxioase si confruntat adesea de ganduri dintre cele mai negre am luat decizia sa invat cum trebuie sa gandesc pozitiv. Si, dupa ce am studiat o multime de carti, dupa ce m-am consultat cu specialisti in domeniu am gasit cea mai frecventa greseala care ne impiedica sa gandim pozitiv.
Secretul consta in folosirea incorecta a doua cuvinte “da” si “nu”. Aminteam intr-un paragraf anterior ca majoritatea dintre noi nu stiu ce-si doresc, insa stiu foarte bine ce nu-si doresc. Tocmai de aici rezulta de cele mai multe ori ceea ce numim gandire negativa. In cele mai multe cazuri, gandim lucrurile pozitive ca negatie. Sa ma explic: in loc sa spunem ca ne dorim sa fim fericiti, verbalizam “nu vreau sa fiu nefericit”, in loc sa spunem “vreau sa am mai multi bani”, gandim “m-am saturat sa fiu sarac”, in loc sa spunem “imi doresc sa fiu sanatos, plin de viata si vitalitate”, ne surprindem rugandu-ne de cele mai multe ori “alunga, Doamne, boala; NU vreau sa mai fiu bolnav si trist”.
Stiti ce se intampla in aceste cazuri. Vom avea din nu saracie, boala, nefericire. Si asta pentru ca atunci cand amintim aceste cuvinte nu facem decat sa le aducem din nou in viata noastra si sa ne programam subconstientul sa lucreze in acest sens.
Pare lipsit de logica? Ei bine nu e deloc asa. Stiti de ce. Pentru ca subconstientul nostru nu lucreaza cu negatii ci doar cu afirmatii. Pur si simplu atunci cand spunem “nu mai vreau sa fiu nefericit”, subconstientl nostru elimina automat cuvantul “nu” din enunt si ramane “vreau sa fiu nefericit”. Cum comanda aceasta e data de catre tine, subconstientul tau o va prelua ca dorinta si comanda si va lucra in acest sens.
Credeti-ma ca asa functionam, mi-au spus-o autoritati in domeniul psihologiei.
Acesta este primul mare “secret” atunci cand vrem sa invatam sa gandim pozitiv: chiar trebuie sa gandim pozitiv la propriu, adica sa lucram cu afirmatii si sa eliminam total negatiile.
Voi reveni cu alte secrete despre gandirea pozitiva, descoperite dupa o perioada lunga de cercetare.

Advertisements
 1. Mariana
  August 12, 2012 at 17:14

  Eu acum am dat de acest blog, pentru ca… acum am nevoie.
  Multumesc mult pentru postari.
  Ma vor ajuta!
  🙂

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: